dimanche 6 novembre 2011

Ελλάδα: Ο τελευταίος Βενιζέλος

Ευρέως γνωστός ως Μπένι  στον λαϊκό κόσμο, ο χοντρός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αιώνιος αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου στην καρδιά αυτού του εκτοπλάσματος που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ (ελληνικό ‘’Σοσιαλιστικό’’ Κόμμα, κλείστε  τη μύτη σας, παρακαλώ), βλέπει επιτέλους να σημαίνει η ώρα του: Ένα  φιάσκο μπορεί να τον οδηγήσει  στην καρέκλα  του Πρωθυπουργού της γελοίας κυβέρνησης που θα προκύψει από τη Μάχη της Ελλάδας, που διεξάγεται στην Αθήνα, αλλά κυρίως στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Κάννες.
Όταν ο Παπανδρέου είχε το απίστευτο θράσος να ανακοινώσει ένα δημοψήφισμα με θέμα τη "συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση" μαγειρεμένο από τους ΜΕΡΚΟΖΥ υπό την κάλυψη της Ευρωζώνης, το πιο καταχθόνιο ζεύγος της σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης,  η Αντζι και ο   Νίκο – θύμωσαν και απείλησαν τον Έλληνα σοσιαλιστή με τα χειρότερα αντίποινα αν αυτός επέμενε στο σχέδιο του για αναμέτρηση με το λαό του. Μην το παρακάνουμε, κραύγαζαν στα Ιλίσια και της
Μπουντεζκανζλει (Bundekanzlei: Ομοσπονδιακή καγκελαρία) δεν θα ζητήσουμε και τη γνώμη τους, των Ελλήνων. Είναι πολύ βλάκες για να καταλαβαίνουν τι σημαίνει Υψηλή Χρηματοπιστωτική!
Έτσι ο καλός μας Γεώργιος υπέκυψε στα αφεντικά του, ξέχασε το δονκιχωτικό όνειρό του για  δημοψήφισμα  και ετοιμάζεται να πάρει το καπελάκι του και να φύγει. Θα μπορεί βεβαίως  να γράψει τα Απομνημονεύματα ενός Μηδενικού.

Το αστείο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα είναι ότι ο Βενιζέλος θα γίνει πρωθυπουργός και ο Παπανδρέου... υπουργός  Οικονομίας.
Δημιουργός ή δράστης του έργου

Aucun commentaire: