mardi 20 octobre 2015

Ο Flanby πάει για ψώνια στο Ταϊπεδιστάν
Δαγκωματιά Αρ. 154

Μετάφραση  Christine Cooreman, Τλαξκάλα
Ο Flanby* αποβιβάζεται αυτή την Πέμπτη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από 70 αφεντικά εκ των μεγαλύτερων γαλλικών καπιταλιστικών ομίλων, για να επωφεληθεί των φθινοπωρινών-χειμερινών Μεγάλων Εκπτώσεων του μεγαλύτερου stock house της Ευρώπης, του ΤΑΪΠΕΔΙΣΤΑΝ ΕΠΠΕ (Εταιρεία ΠΟΛΥ περιορισμένης ευθύνης). Έτσι κατέληξε η χώρα που ονομαζόταν Ελλάδα.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ματζαφλέρι που αξίζει να το ξέρεις. Είναι το ακρωνύμιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, (Hellenic Republic Asset Development Fund, στα αγγλικά), ήτοι, το Ταμείο ανάπτυξης της περιουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παράξενη «ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον Οργανισμό ρευστοποίησης της Ελλάδας, που δημιουργήθηκε το 2011 για να ξεπουληθεί ό,τι μπορεί να ξεπουληθεί. Ο οργανισμός αυτός είναι ιδιωτικός. Έκανε τον κατάλογο όλων όσων μπορούν να πουληθούν στην Ελλάδα, από τις ακρογιαλιές και τα νησιά έως τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Natura 2000, περνώντας από τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, μεταφορών, κλπ. Το όλον, δε, πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Οι Γερμανοί έχουν ήδη αρχίσει να σερβίρονται, όπως και οι Κινέζοι και οι Καταριανοί. Έτσι, οι Γάλλοι δεν πρέπει να καθυστερούν και πολύ αν θέλουν να πετύχουν ευκαιρίες και να μπορέσουν να ξεχάσουν την κωμικοτραγική ιστορία της συγχώνευσης Air France-KLM.

Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι αγορές δε θα στοιχίσουν σχεδόν τίποτε στους αγοραστές, εφόσον θα πάρουν πίσω τα χρήματα που θα δώσουν, μέσω των πληρωμών του ελληνικού χρέους στις γαλλικές, τις γερμανικές και άλλες τράπεζες που οι πωλήσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν.
Λοιπόν, καλά καταλάβατε: οι ευρωπαϊκές τράπεζες δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα για να αγοράσει πολύ χρήσιμα πράγματα αξίας πολλών δις (όπλα, μετρό Αθηνών, Ολυμπιακό χωριό) από τις επιχειρήσεις που οι ίδιες οι τράπεζες αυτές ελέγχουν. Για να επιστρέψει τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα πραγματοποιεί ένα πλήρες στριπτίζ και τους πουλά ό,τι μπορεί να πουληθεί και ακόμη και ό,τι -νομικά, λογικά, ηθικά- δεν θα μπορούσε να πουληθεί. Εν ολίγοις, για να αποπληρώσει ένα χρέος επονείδιστο, παράνομο και αθέμιτο, γίνονται επονείδιστες, παράνομες και αθέμιτες πράξεις πώλησης.
Συμπέρασμα; Ζήτω η ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά! Ζήτω η σοσιαλσυντηριτικοφιλελεύθερη Διεθνής!

ΥΓ: Υπήρχε άραγε εναλλακτική για την Ελλάδα; Βεβαίως και, μάλιστα, απλούστατη. Ιδού το δικό μου σχέδιο  Z:

Η Ελλάδα έχει ένα χρέος περίπου 300 δις ευρώ. Από την πλευρά της, η Γερμανία έχει ένα χρέος έναντι της Ελλάδας που ανέρχεται περίπου στο μισό του ποσού αυτού, 150 δις ευρώ, αν αθροίσουμε όλες τις ζημιές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα:
-100.000 από την πείνα
-50.000 αιχμάλωτοι πολέμου
- 20.000 σε καταναγκαστικά έργα
-48.500 Εβραίοι που οδηγήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβτις (και τους οποίους η
Reichsbahn, πρόγονος της Bundesbahn (της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων), ανάγκασε να πληρώσουν το εισιτήριό τους, εφευρίσκοντας έτσι τον επί πληρωμή εκτοπισμό)
-6.000 ολοκαυτώματα,
-Για να μην ξεχάσουμε την κλοπή του χρυσού και του συναλλάγματος της Τράπεζας της Ελλάδος, που χαρακτηρίστηκε «δάνειο» (με πιστόλι στον κρόταφο του Διοικητή).
Έτσι, η Γερμανία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να μηδενίσουν τα κοντέρ: δε σου χρωστάω, δε μου χρωστάς. Θα παρέμενε ένα μικρό κατοστάρικο δις να ρυθμιστεί. Η Ελλάδα θα μπορούσε να πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα του συνόλου των ιστορικών της χώρων,  από την Ακρόπολη, της Σαλαμίνα και τον Μαραθώνα στο Άγιο Όρος, στους ΝΠ (ΝεόΠλουτους) του πλανήτη, ήτοι, τους κινέζους συντρόφους που κολυμπάνε στο χρήμα. Για 100 δις, οι Κινέζοι θα μπορούσαν να αναπαράγουν, στις διαστάσεις επιλογής τους, όλους αυτούς τους χώρους, και να τους ανοίξουν στον κινεζικό, τον ινδικό και τον βραζιλιάνικο τουρισμό. Και, ορίστε! Δεν είναι τέλειο το δικό μου σχέδιο Ζ;!

AeK, υπεύθυνος φυτωρίου σχεδίων X, Y, Z
*Flanby (από το αγγλικό "flabby", πλαδαρός) είναι η γαλλική εμπορική μάρκα κρέμας καραμελέ που διατίθεται από την Lactalis Nestlé. Ο Arnaud Montebourg είναι αυτός που, το 2003, λάνσαρε αυτήν την παρομοίωση που έμεινε γνωστή στους διαδρόμους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης : "Ο Ολλάντ είναι Flanby". Το επιδόρπιο είναι γνωστό για την τρεμουλιαστή όψη του, αλλά ανακτά πάντα την αρχική του μορφή, ακόμη κι αν το ταρακουνήσεις. Όσο για μένα, σαν παρατσούκλι για το ρομποτικό εκτόπλασμα των Ηλυσίων, προτιμώ το παρατσούκλι Gouda (που προφέρεται «Γάουντα»), το όνομα του περίφημου τυριού της χώρας της τουλίπας, ροδαλό, απ’έξω, και κίτρινο πιπί, από μέσα.
Σημείωση της μεταφράστριας σχετικά με το σχέδιο Z:
Αντιλαμβάνομαι τέλεια την χιουμοριστική «πινελιά» του εν λόγω σχεδίου. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι, τόσο για μένα όσο και για πολλούς άλλους Έλληνες, θα ήταν αδιανόητο να θεωρηθεί η «ανταλλαγή» χρεών ως λύση στην ελληνική κρίση. Ο «συμψηφισμός» του επονείδιστου και παράνομου ελληνικού χρέους (όπως αυτό διαμορφώθηκε για την Ελλάδα μετά από τα μνημόνια - και όχι μόνο…) με το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνει μια τεράστια ηθική διάσταση, θα αποτελούσε πραγματική προσβολή στη μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, υπέφεραν και πέθαναν υπό τη γερμανική κατοχή.

Aucun commentaire: